"Ta reda på skogens godsaker för syltning. 
Härligt att alltid ha i kylen och en underbar
och uppskattad present att ge bort."

Blåbärssylt

med stänk av citron och vanilj

1 kg blåbär

750 gr socker

1 vaniljstång - delad och urskrapad

1/4 citron

2 krm citronsyra

Rensa bären och häll dem i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljstången. Koka upp bären tills de når 106 grader. Tänk på att inte röra så mycket under tiden för då riskerar du att sylten sockrar sig samt att du behåller fler hela bär i sylten. Skumma av ytan och pressa i citronen, tag av från plattan och låt vila i 1 minut. Tillsätt sedan citronsyran och rör om. Häll över i väl rengjorda glasburkar och skruva genast på locket. Låt svalna på ett svalt ställe, i jordkällaren eller i skafferiet.

 

Åter till Saras smaker »