"Passar som en hel varmrätt i veckan eller
som en liten förrätt till helgmiddagen..."

Rotsaksrårakor med rårörda lingon
och rimmat stekt fläsk



(4 portioner)

1 medelstor morot

1 palsternacka

½ kålrot

½ dl fint ljust dinkelmjöl

1 krm salt

vitpeppar

smör till stekning

Riv rotsakerna på ett rivjärn, blanda med dinkelmjöl och smaksätt med salt och peppar. Forma till små bollar och lägg ner i en het panna med smör, tryck ut bollarna med en stekspade så att de blir tunna och jämntjocka. Stek 2 mintuer på varje sida. Lägg på ugnsplåt och låt dem gå klart på 150 grader i c:a 5 min.

2 dl lingon (färska eller frysta)

½ dl socker

2 msk honung

½ tsk limejuice

Rör lingon och socker kraftigt med en trägaffel tills att sockret smält.
Smaka av med honung och limejuice.

200 gr rimmat fläsk

Skär fläsket i tärningar och knaperstek dem
i torr panna tills att de är gyllenbruna.

1 dl crème fraîche

1 msk citronjuice

Lägg rårakan i botten på en tallrik och strö över det knaperstekta fläsket.
Klicka på lingon och crème fraîche innan servering.


Åter till Saras smaker »