"En enkel smakbit som matchar den
vanliga smörstekta limpsmörgåsen
med årets första kantareller. Passar
även som förrätt till middagar med
andra kantarellfantaster."

Skogens guld mellan pastatäcken

 smörade med balsamvinäger och timjan

 

                                                

 

                                              

(4 portioner)

4 st lasagneplattor

3 dl färska kantareller - putsade 

1 1/2 dl Milkos creme fraiche med kantarell- och cognaqsmak

1 msk smör till stekning

salt och svartpeppar

2 krm citronsaft

Koka upp vatten i en så pass bred kastrull att lasagneplattorna får plats. Salta och koka sedan plattorna i c:a 15 min. Vänd lasagnen med hjälp av en kökstång så att de ej klibbar ihop med varandra. Under tiden de kokar klart fräser du kantarellerna. Stek ur vattnet ur kantarellerna innan du lägger i smöret. Salta, peppra och bryn dem fint. Alldeles innan du kokat klart pastatäckena tillsätter du creme fraiche och citron till kantarellerna.

När lasagneplattorna är färdiga tas de upp och läggs på en skärbräda. På ena halvan av pastan fördelas kantarellstuvningen jämnt över de fyra plattorna. Vik över den andra halvan och lägg sedan över på en tallrik med lite sallad i botten och ringla över smörad balsamvinäger.

 

Smörad balsamvinäger

1 msk nysmält smör

2 msk balsamvinäger

1 tsk färsk hackad timjan

½ tsk rivet citronskal

Blanda allt i en liten skål och servera genast över den övertäckta kantarellkudden.

 

Åter till Saras smaker »